Simone's
Blog

Mijn passie voor huidverzorging is al op jonge leeftijd ontstaan. Als klein meisje ging ik vaak mee met mijn moeder naar de schoonheidsspecialiste. Hier zag ik hoe zij met veel zorg en aandacht geholpen werd. Dit inspireerde mij en zorgde voor het opzetten van een eigen salon.

Sinds 2001 ben ik gediplomeerd schoonheidsspecialiste en in 2006 kwam mijn grote droom uit. De deuren van Skin and Body Care, erkend Anbos bedrijf, werden geopend. Het begon aan de Paslaan in Apeldoorn maar al snel werd mijn behandelruimte te klein. In 2008 verhuisde Skin and Body care naar de Zwolseweg in Apeldoorn. Daar werd ook de huisstijl veranderd en werd het plaatje helemaal compleet.

Even voorstellen

Simone's Blog

Mijn naam is Simone van der Weerd geboren in 1982 en wonend in Apeldoorn. Al vanaf dat ik een klein meisje was ben ik geïnspireerd over alles wat met beauty te maken heeft. Crèmes, make-up, haar enz, enz. Ik vond het allemaal prachtig. Op jonge leeftijd maakte ik me al stiekem op met de make-up van mijn moeder en probeerde haar maskertjes. Ik probeerde zelf ook vanalles uit. Eigeel in mijn haar, olijfolie met suiker voor mijn handen, voetenbadjes met bloemblaadjes en één keer heb ik ervoor gezorgd dat mijn broertje de schrik van zijn leven had. Op een avond, ik was ongeveer 13 jaar, had ik een hele dikke laag crème op mijn gezicht gesmeerd. Ik dacht, laat ik er allemaal watjes opplakken dan trekt het extra goed in. Het werd een heel kunstwerk. Op een gegeven moment wilde ik iets pakken in de badkamer en liep daarheen. De badkamer grensde aan de slaapkamer van mijn broertje waarvan de deur op een kiertje stond.  Even om het hoekje kijken of hij al slaapt, dacht ik. Toen ik dat deed en hij mij zag, vloog hij zijn bed uit en dook erachter. “Wat doe je??????” vroeg ik verbaasd. Toen kwamen er een aantal woorden van hem die ik maar niet zou herhalen en uiteindelijk “ik dacht dat je een enge clown was!” Oh ja, oeps, die watjes zitten nog op mijn hoofd, sorry…..
Nou ja toen heb ik na een aantal jaar besloten om het iets professioneler aan te pakken. De opleiding voor schoonheidsspecialiste was op mijn buik geschreven. De hele dag allemaal mooie potjes, crèmes en make-up om me heen. Wat ik wel meteen wist is dat ik niet alleen schoonheidsspecialiste wilde worden, maar ook mijn eigen salon wilde. Mijn eerste kindje Skin and Body Care is geopend in 2006. In een aantal jaar heb ik een goed lopend bedrijf opgebouwd en werk hier nu samen met Pauline en Chantal. Pauline is in 2008 bij mij begonnen als stagiaire. Ze kwam binnen als een verlegen meisje, maar ik zag wel dat ze het goed in de vingers had. Ze vroeg of ze nog een tweede jaar bij mij stage mocht lopen en ik dacht, laat ik dat doen want hier kan nog weleens iets leuks uitkomen. En ja hoor, ze ontwikkelde zich snel en kroop uit haar schulpje. Eenmaal klaar met haar opleiding is ze één dag in de week gaan werken in de salon. Afgelopen jaar heeft ze de opleiding voor pedicure gedaan. Hier was ik heel erg blij mee want dit is een mooie aanvulling op de salon. Chantal is dit jaar begonnen bij Skin and Body Care. Ze is mijn zus, vriendin en nu ook mijn collega! Wat wil je nog meer? Chantal heeft met haar MER diploma een hele andere achtergrond. Maar ook bij haar kriebelde het gevoel voor beauty al lang. We hebben vaak droomverhalen gehad over een grote salon die we samen zouden hebben. Haar achtergrond sluit toch ook heel goed aan, een schoonheidssalon runnen is meer dan alleen behandelingen doen. Er zit ook een zakelijke kant aan en dat is echt iets voor haar.  Het begon met meedenken over de salon en meehelpen op ladies nights en events.  Toen ze na twee jaar nog steeds volhield echt ook de beauty kant op te willen hebben we gekeken hoe we dit konden gaan aanpakken. Als eerste heeft ze de cursus voor spraytanning gedaan. Op haar vrije dag kon ze deze behandelingen gaan verzorgen. Vervolgens heeft ze verschillende massageopleidingen gedaan; aryuvedische massage, sportmassage en indische hoofdmassage. Inmiddels is Chantal ook een volle dag in de salon aan het werk en verder aan het ontwikkelen. Haar ambitie is om uiteindelijk ook als schoonheidsspecialiste bij Skin and Body Care te werken.

Omdat ik graag wil blijven groeien op het vakgebied en wil blijven ondernemen ben ik altijd bezig met mezelf verder te ontwikkelen, nieuwe dingen bedenken en opleidingen volgen. Afgelopen jaar ben ik bezig geweest met het vernieuwen van de salon. De inrichting is vernieuwd, de huisstijl is veranderd en de website is vernieuwd. Dit doe ik allemaal samen met Wesley Roodink van Zonder Suiker die inmiddels, zonder dat hij dat wil, ook heel veel van beauty weet. Het is ook een stukje van hem geworden. Onze samenwerking is in 2008 begonnen en we vullen elkaar erg goed aan. Het werd  tijd dat mijn tweede kindje geboren werd. En hier is ze dan, ja het is een meisje, Simone’s Blog.

Doormiddel van mijn blog wil ik jullie nog meer advies geven en continue voor jullie klaar staan met nieuwe tips en tricks. Voor degene die het zich financieel niet kunnen veroorloven, is dit een mogelijkheid om toch van mijn kennis gebruik te maken en kan ik jullie toch helpen.

Als er vragen zijn over mijn artikelen of heb je een leuk idee voor een artikel stuur me dan een mail op info@skinandbodycare.nl

Heel veel plezier met lezen!

Liefs

 

 

-->
disclaimer