Simone's
Blog

Mijn passie voor huidverzorging is al op jonge leeftijd ontstaan. Als klein meisje ging ik vaak mee met mijn moeder naar de schoonheidsspecialiste. Hier zag ik hoe zij met veel zorg en aandacht geholpen werd. Dit inspireerde mij en zorgde voor het opzetten van een eigen salon.

Sinds 2001 ben ik gediplomeerd schoonheidsspecialiste en in 2006 kwam mijn grote droom uit. De deuren van Skin and Body Care, erkend Anbos bedrijf, werden geopend. Het begon aan de Paslaan in Apeldoorn maar al snel werd mijn behandelruimte te klein. In 2008 verhuisde Skin and Body care naar de Zwolseweg in Apeldoorn. Daar werd ook de huisstijl veranderd en werd het plaatje helemaal compleet.

NIEUW: ACTIV-AGE Lijn

 

“Blij met het leven, blij met mijn leeftijd”

U wordt ouder, maar wilt graag uw actieve levenswijze in stand houden; blijven genieten van het leven, sociaal actief blijven en op de hoogte blijven van de laatste trends .
Opvliegers, geprikkeld, stemmingswisselingen, een droge huid en misschien komen er stiekem ook nog wat kilo’s bij. Ook dit kan bij het ouder worden horen.
Wanneer u te maken krijgt met een veranderende hormoonspiegel, meestal rond uw 45-50ste levensjaar, wilt u ook graag de veranderende behoefte van uw huid leren kennen en hier een effectieve verzorging voor gebruiken. Daarom wordt het steeds belangrijker om efficiënte huidverzorgingsproducten en behandelingen te combineren met een aantal dagelijkse gewoonten, die ertoe bijdragen uw schoonheid langer in stand te houden.
In deze nieuwe levensfase betekent ACTIVE’AGE van Maria Galland: zeg JA tegen professionele expertise, JA tegen een positieve benadering van het ouder worden, JA tegen actieve huidverzorging en een beautyprogramma op maat.

Als we naar de huid kijken kunnen we een onderscheid maken op 2 niveaus van veroudering: extern en intern.

Externe factoren zijn UV-straling, roken, milieuvervuiling en voedings- en lifestyle-factoren.
UV-straling is verreweg de meest verantwoordelijke factor voor huidveroudering, namelijk voor 80%!
Intern wordt veroudering bepaald door erfelijke aanleg en interne condities. Veranderingen in het hormonale evenwicht spelen hier een cruciale rol. Een kenmerk van de veroudering is de afname in het huidvolume in de huidlagen. De concentratie hyaluronzuur in de huid vermindert. Dat betekent dat de huid steeds minder in staat is om vocht op te slaan. Ook de collageenstructuur van de huid verslechtert meer en meer, wat leidt tot rimpelvorming en verslapping van het huidweefsel.

Oftewel, de huid wordt dunner en het volume, de stevigheid en elasticiteit van de huid verminderen. Dat betekent werk aan de winkel! En juist hier richt de ACTIV-AGE lijn zich op. De innovatieve stoffen die in de producten zitten zijn onder anderen: peptiden* en stamcellen**.

De lijn bestaat uit:
– Serum; met een direct zichtbaar antirimpel effect,
– Dag-/nachtcreme; maakt de huid steviger, gladder en elastischer en hydrateert de huid aanzienlijk,
– Verzorgend masker; die de huid voedt en verfrist,
– Verzorgende/verfrissende spray; van puur gletsjerwater voor en stralende huid.

 

Wilt u er nog meer over weten, lees hier dan verder: https://www.activage.maria-galland.com/nl_nl/
*Peptiden activeren de natuurlijke reparatieprocessen van de huid, maken rimpels gladder, verstevigen en stimuleren de celdeling.
**De ACTIV-AGE lijn bevat stamcellen van de framboos, kidneyboon en tomatenbladeren.
Het stamcelextract framboos vermindert de productie van enzymen, die bijdragen aan het irritatieproces (de rijpere huid is sneller geïrriteerd). Het stamcelextract van de kidneyboon en van de tomatenbladeren beschermen de huid tegen milieuvervuiling en UV-straling. Daarnaast verbeteren zij de celactiviteit en de uitstraling van de huid.

ACTIVAGE producten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze nieuwe liefde…. Poriënverfijner 301 Perfecteur de Peau

Al een tijdje geleden bracht MARIA GALLAND een nieuwe productlijn op de markt voor een gecombineerde, rijpere huid. Eén van de producten was een poriënverfijner, die de structuur van de huid verfijnt. Op het moment dat er een nieuw product uitgebracht wordt, probeer ik hem natuurlijk ook zelf uit. Het peelingmasker uit deze lijn heb ik direct uitgeprobeerd. Daar was ik meteen helemaal fan van! Wat een mooie gladde huid en meteen al zichtbaar verschil. Duidelijk.. dit masker mocht niet meer op mijn wastafel ontbreken.  

                  mg 302

MASQUE PEELING CLARTÉ 302  Het zachte, maar tevens zeer efficiënte peeling masker bevat extracten van de papayavrucht, die afgestoven hoorncellen, vuil en make-up verwijderen en de poriën verfijnen en vrij maken van een teveel aan vet.

Maar.. daar stond ook nog steeds de poriënverfijner op mijn wastafel. Ja, daar moest ik toch ook wat mee gaan doen. Zelf heb ik geen grove poriën, dus verwachtte niet heel veel verandering. Al zou dit product ook de fijne lijntjes verminderen en een zuivere teint creëren. Dagelijks deed ik het product onder mijn dag- en nachtcrème. Zo’n twee weken gingen voorbij, ik gebruikte het netjes, maar lette er niet echt op. Ik heb een erg druk leven en ben dan niet altijd zo met mijn huid bezig. Al zorg ik er natuurlijk wel voor dat mijn huid altijd goed verzorgd wordt en er fris uitziet. Dat kan  ook niet anders met mijn vak. Ineens kreeg ik veel complimentjes over mijn huid, dat het er zo mooi uitzag! Ik had al wel ontdekt dat de 301 toch wel een heel lekker product was. De geur was heerlijk en het voelde heel aangenaam op mijn huid. Nu ging ik toch maar eens goed naar mijn huid kijken en dacht; “Ja! Mijn huid is eigenlijk heel mooi geworden!” Alsof er een satijnen laagje op lag en heel fris. Vanaf dat moment ben ik verliefd op de 301.
Mijn zus is ook helemaal fan van de producten van MARIA GALLAND. Ook zij probeert alle nieuwe producten uit en was al eerder begonnen met de 301. Ik vertelde haar dat ik een artikel wilde schrijven over dit product, omdat ik er zo blij mee ben, en dit was haar reactie: “Ja moet je doen! Ik heb hem al twee weken  niet kunnen gebruiken”. Ze had hem bij haar vriend laten liggen die aan de andere kant van Nederland woont. “En ik mis hem gewoon!” Ook zij is verliefd geworden op de 301. We kunnen dit product dus echt iedereen aanraden en het is geschikt voor alle huidtypen. Maar pas op! Eenmaal gebruikt, kan je niet meer zonder!

Wat zijn nou de ingrediënten die dit product zo bijzonder maken:

– Werkstoffencompositie van de Noord-Amerikaanse toverhazelaar uit Virginia ( Daarom kan dit product dus toveren! ) salie, tijm en duizendblad, – Extract van de witte narcis en ( Voor verbetering van huidcellen en bevordert de elasticiteit van de huid )
– Comlex van ceramiden. ( Ceramiden zijn een tussencelstof: ze vullen de ruimte op tussen de cellen en gaan op deze manier verdamping van vocht en dus uitdroging tegen )   mg 301 Een bijzondere nieuwe liefde en wie weet ben jij binnenkort ook wel verliefd!

WINNAAR BEAUTY AWARD SCHOONHEIDSSPECIALIST VAN NOORD NEDERLAND

Finale Beauty Award 2015

Op maandag 2 maart was het dan eindelijk zover. De finale van de Beauty Award voor schoonheidsspecialist van het jaar 2015! De spanningen liepen hoog op. Wie zou er met een prestigieuze Beauty Award naar huis gaan? De prijsuitreiking vond plaats in Studio 21 in Hilversum. Anouk Smulders presenteerde deze feestelijke avond samen met enkele andere bekende Nederlanders. Er waren maar liefst zeshonderd gasten uit de beautybranche aanwezig. De avond werd gevuld met show en entertainment, maar iedereen kwam natuurlijk vooral voor de uitreiking van de Award.

 

Voorbereidingen
Ik ben de dag begonnen met twee uurtjes sporten. Nog even mijn hoofd leeg maken, want het was toch wel echt heel spannend! Om 13.00uur stond de afspraak bij de kapper en toen begon het feest eigenlijk al. Samen met mijn moeder en zusjes lieten we ons haar mooi opmaken. Mijn make-up heb ik zelf gedaan. Ja, en toen kwam het moment dat ik mijn mooie jurk aan mocht trekken. Ik voelde me net een filmster! De sieraden maakte het plaatje compleet. Deze werden gesponsord door juwelier ’t Harnas in Apeldoorn. Om 16.00uur stonden we helemaal klaar en vertrok ik met mijn familie richting Hilversum.

 

Ontvangst
Eenmaal in Hilversum werden we ontvangen op de rode loper en werden er foto’s gemaakt. Het was geweldig om te zien hoe prachtig iedereen eruit zag. Als genomineerden moesten we ons verzamelen in de VIP lounge en werden we na een welkomstwoordje begeleid naar het podium. Dat was wel even wennen om zo in de spotlights te staan voor een zaal met ruim 600 gasten. Er ging wel even door me heen dat, mocht ik winnen, ik daar later op de avond alleen zou staan!rode loper

Moment van ontspanning
Eenmaal aan tafel kon ik weer even ontspannen. In het programmaboekje las ik dat de bekendmaking voor schoonheidsspecialist van Noord-Nederland om 21.45uur zou zijn, na het nagerecht. Het was 19.30uur dus dat duurde nog even. Ik had mijn zenuwen aardig onder controle en genoot van alles om me heen. Het was een prachtige show en het eten was heerlijk. Al moet ik eerlijk zeggen dat het bij het nagerecht wat moeilijk werd. Ineens kwamen de zenuwen weer volop naar boven. Na drie hapjes kreeg ik het niet meer weg. Wat zal de uitslag zijn?!

 

And the winner is…..
Het moment was daar. De enveloppe werd overhandigd aan Anouk. Aan tafel pakten we elkaars handen vast en wenste ik nog één keer dat ik zou winnen. Ik sloot mijn ogen en hoorde;

“Het juryrapport van de winnaar luidt: Vakvrouw op alle fronten met een professionele en prettige uitstraling. Ondernemer met een focus op beleven waarbij andere disciplines goed gecombineerd zijn. Heeft ambitie te blijven groeien en laat duidelijk zien stappen te zetten om dit te bereiken.”

“De winnaar is…………… SIMONE VAN DER WEERD VAN SKIN AND BODY CARE UIT APELDOORN!”

Ik vloog overeind uit mijn stoel, voelde de blijdschap vanuit mijn tenen door mijn hele lijf en rende bijna het podium op. Het was me gelukt! Ik heb gewonnen!

ontvangst beauty award

 

Mijn eerste reactie: “Het is fantastisch! Zo hard voor gewerkt, zoveel van geleerd en dan ook de prijs winnen… Echt helemaal fantastisch!”

 

 

 

Terug aan tafel werd ik door iedereen geknuffeld en gefeliciteerd. Iedereen was ook zo blij! Er was één iemand die normaal gesproken heel klein is, maar nu wel 1.80m leek. Mijn lieve mama, zo ontzettend trots. Na het uitreiken van de laatste Award moesten alle winnaars nog één keer op het podium en werden er foto’s gemaakt op de trap. Weer een momentje het gevoel dat ik een filmster was. De avond eindigde met muziek en feest. Een avond om nooit meer te vergeten!

 

Dankwoord
De deelname aan de Beauty Award is een intensieve en leerzame tijd geweest waarin ik naar de salon en mezelf heb moeten kijken. Daarbij heb ik hulp gehad van verschillende mensen om me heen. Heel graag wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken hiervoor. Een aantal wil ik apart noemen:

Wesley Roodink van Zonder Suiker

Maria Galland

Liduin Harleman

Mijn lieve familie

En natuurlijk niet te vergeten mijn lieve trouwe klanten, zonder jullie had ik hier niet gestaan. Ook heel erg bedankt voor jullie vertrouwen in mij.

 

IMG_4873

 

 

Goede Huidverzorging veel gedoe? Helemaal niet met deze beauty tips!

In de salon krijg ik nog vaak te horen dat het verzorgen van je huid zoveel gedoe is. Dit vind ik jammer, want een goede huidverzorging zorgt ervoor dat je er fris en stralend uitziet. Dat willen we natuurlijk graag! Daarnaast kan het zo zijn dat door het niet gebruiken van een product een ander product dat je wel gebruikt minder goed tot zijn recht komt, zoals een nachtcrème aanbrengen zonder het gezicht gereinigd te hebben. Daarom geef ik jullie een aantal tips om het wat makkelijker te maken.

– Gebruik in de ochtend een reinigend masker, bijvoorbeeld Masque Souple 2 van Maria Galland. Het masker breng je aan op de “vieze” huid. Je doet tussendoor even iets anders zoals bijvoorbeeld brood smeren, aankleden of tanden poetsen, en na een paar minuutjes verwijder je het masker met een washandje en je huid is stralend schoon. Douche je altijd in de ochtend? Onder de douche een reinigingsgel werkt ook heel makkelijk en snel.

– s ‘Avonds je gezicht reinigen is ook in een paar tellen gedaan. Gebruik hiervoor een milk die bij jouw huidtype past. Verdeel deze met je handen over je gezicht, masseer licht in en verwijder het met een lauw washandje of gastendoekje. De warmte van de doek geeft meteen een heerlijk ontspannen gevoel en werkt snel en makkelijk. Laat je je make-up  zitten tijdens het slapen gaan? Women’sHealth heeft hier een mooi stukje over geschreven http://www.womenshealthmag.nl/Beauty/Dit-gebeurt-er-als-je-met-make-up-op-slaapt Nooit meer doen!

– Een lotion wordt regelmatig overgeslagen. Vaak omdat je niet weet waarom je het eigenlijk moet gebruiken. Ik heb hier al eerder over geschreven in mijn artikel over een goede reiniging, maar voor degene die dat nog niet gelezen hebben leg ik het nog even uit. Een lotion is namelijk ONMISBAAR in je huidverzorging. Het zorgt ervoor dat je vochtgehalte weer op peil gebracht wordt en herstelt de PH-waarde ( zuurgraad van de huid ) na de reiniging. Gebruik je geen lotion dan komt je verzorging daarna veel minder tot zijn recht en is deze eerst bezig met het herstellen van de huid.

– Gedoe met watjes? Gebruik een gel lotion die je met je handen kunt aanbrengen. Dit is ook erg prettig voor een gevoelige huid.

– Een peeling  zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor werkt het preventief tegen huidveroudering. Ook zorgt een peeling ervoor dat je andere producten beter opgenomen worden. Wanneer je de peeling onder de douche zet is het heel makkelijk om te gebruiken en vergeet je het niet. Hoe vaak? Minimaal twee keer in de week. Laat je wel goed adviseren welke peeling bij jouw huidtype past. Heb je een normale of wat grove huid, gebruik dan een peeling met een fijne korrel, bijvoorbeeld doux gommant 41 van Maria Galland. Bij een gevoelige en/of droge huid gebruik je een peeling zonder korrel op basis van enzymen, bijvoorbeeld gommage doux 66 van Maria Galland. Hier wordt je huid ook weer sterker van!

– Om je huid een extra boost te geven is het goed om één keer in de week een verzorgend masker te gebruiken. Dit lijkt veel werk, maar er zijn heel veel momenten wanneer je dat kan doen zonder dat het veel tijd kost. Een aantal momenten zijn; tijdens het uitkleden wanneer je onder de douche gaat, laat het een paar minuten zitten en spoel het dan af, tijden een heerlijk ontspannen bad, op de bank bij het tv kijken, tijdens het strijken enz. enz. Er zijn tegenwoordig prachtige maskers die niet hard worden of er groen of spierwit uitzien. Je hoeft dan dus ook niet bang te zijn dat je buurman of buurvrouw je ziet. Een crèmemasker laat je huid hooguit wat meer glimmen. Een aantal maskers van Maria Galland zijn: Masque Foid Hydratant 92, zorgt voor verkoelen en hydrateren.
Masque Présieux 131, voor een gestreste en vermoeide huid.
Masque Caviar 81, voedt en hydrateert, versterkt je huid en maakt de huid glad.
Naast het geven van een extra boost met een masker kan je ook een concentraat onder je nachtcrème doen. Er zijn verschillende concentraten van Maria Galland waar je heel gericht mee kan werken. Het is 20 keer sterker dan een serum en is als kuur te gebruiken.

– Natuurlijk moeten we ook onze dag- en nachtverzorging niet vergeten. Zet je dagcrème, nachtcrème, serum en oogcrème op een zichtbare plek en niet achter een deurtje. Zo kan je het nooit vergeten!

Alles nog even kort op een rijtje:
– Gebruik een ochtendmasker of reinigingsgel voor onder de douche;
– Reinig je gezicht in de avond met milk en een washandje of gastendoekje met lauw water;
– Breng een lotion aan met je handen; – Gebruik een peeling onder de douche minimaal twee keer per week;
– Eens per week een masker tijdens het strijken, stofzuigen, voordat je onder de douche gaat, in bad of voor de tv;
– Eens in de twee maanden een kuur met concentraat onder je nachtcrème;
– Dagcrème, nachtcrème, serum en oogcrème op een zichtbare plek.

Met deze tips wordt je huidverzorging heel makkelijk en snel! Moeite met het uitkiezen van het juiste product? Hieronder een aantal voorbeelden. Ik wens jullie heel veel succes!

 

blog BT 2      MASQUE SOUPLE 2 € 47,00 Reinigend ochtend masker

blog BT 60           GEL DÉMAQUILLANTE FRAICHEUR € 25,00 Reinigingsgel
blog BT 61                  LAIT DÉMAQUILLANT DOUCER € 25,00 Reinigingsmilk voor ieder huidtype

 

Blog BT 41             DOUX GOMMANT VISAGE € 25,00 Milde peeling met een fijne korrel

Blog BT 64                 LOTION SOYEUSE € 27,50 Gel lotion

blog BT 81              NANO-MASQUE CAVIAR 81  € 83,00 Masker voor voeden, verzorgen, hydrateren en glad maken

blog BT 92                        MASQUE FROID HYDRATANT 92 € 48,00 Masker voor hydrateren en verkoelen

blog BT 131               MASQUE PRÉCIEUSE 131 € 51,00 Masker voor anti-stress en anti-aging effect

 

blog BT essence2

LES ESSENCES à € 12,50 kuur van 4 concentraten € 37,50

Nominatie Beauty Awards Regio Noord Nederland 2015

Trots
Ontzettend trots en blij wil ik jullie vertellen dat ik genomineerd ben voor schoonheidsspecialiste van het jaar 2015 voor de regio Noord-Nederland ( Friesland, Groningen, Drenthe, Overijsel en Gelderland).

Graag wil ik jullie hier meer over vertellen.

De Beauty Award is een onafhankelijke wedstrijd georganiseerd door vakmagazine KOSMETIEK en Beauty Trade Professionals. Het doel is om de schoonheidsbranche in Nederland verder te upgraden. Naast het professionele vakmanschap, is de zakelijke en commerciële kant van het vak erg belangrijk.

Het avontuur begon ongeveer twee jaar geleden. Op uitnodiging van Maria Galland mocht ik bij de prijsuitreiking van de Beauty Award zijn. Het was een geweldige avond in studio 100 met een prachtige show, heerlijk eten, iedereen mooi gekleed en natuurlijk de prijsuitreiking. Per regio werden de prijzen verdeeld en verschenen de schoonheidsspecialistes op het podium.

Skin and Body Care - Beauty Awards 1

Op dat moment begon er iets te kriebelen bij mij. ‘Daar wil ik ook staan’ dacht ik. ‘Dat zou toch geweldig zijn als ik dat ook zou kunnen bereiken!’ Maar ja, als je bij de beste van Nederland wil horen moet alles wel kloppen, je moet uitblinken in je vak en je onderscheiden van andere salons. Zelf wilde ik nog wel het één en ander verbeteren om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.

Skin and Body Care - Beauty Awards 2


Ontwikkeling

Natuurlijk had ik al wel een enorme groei doorgemaakt. Met de salon ben ik klein begonnen aan de Paslaan in Apeldoorn. Daar huurde ik een salonkamer bij een bedrijf in. Mijn klantenbestand begon te groeien en na twee jaar had ik al heel wat opgebouwd. Met de salon verhuisde ik naar een pand aan de Zwolseweg in Apeldoorn waar ik een complete salon kreeg met twee behandelkamers en een mooie ontvangstruimte, helemaal voor mij alleen. Eenmaal daar gevestigd groeide de salon sneller. Niet alleen het klantenbestand groeide, maar ook het aanbod aan behandelingen werd uitgebreid.

Toch was dat voor mijn gevoel nog niet genoeg om deel te nemen aan de Beauty Award. Mijn eigen kennis wilde ik ook nog verbreden en heb daarom verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van ondernemen en vakmanschap. Dit waren opleidingen als productkennis, personal brandig, ondernemen, dermatologie en verschillende massages en huid verbeterende behandelingen. Ook werd de uitstraling van de salon aangepakt. De huisstijl werd veranderd, een compleet nieuwe website en een verbouwing van de salon zorgden voor het complete plaatje wat ik in mijn hoofd had.

Een enorme groei die ook wat met mij als persoon heeft gedaan. Het vak schoonheidsspecialiste wordt nog vaak gezien als een niet serieus vak. Regelmatig kreeg ik te horen; ‘Je bent de hele dag alleen een beetje met crèmpjes en maskertjes aan het smeren en gezellig kletsen.’ of ‘Hoe gaat het nu met je salonnetje?’ en ‘Wat heerlijk, je kan gewoon lekker zelf je dag indelen en vrij nemen wanneer je maar wil’. Nee je wordt niet altijd serieus genomen. Maar ik zei zelf ook ‘Mijn werk is mijn hobby, dat is heerlijk’. Op een gegeven moment ging de knop om en dacht ik, ‘Nee, ik ben niet aan het hobbyen. Ik doe mijn werk met veel plezier en passie, maar ik ben een vakvrouw en ondernemer en absoluut geen hobby aan het uitoefenen’. Hierdoor kwam ik ook weer een stapje dichterbij de Beauty Award.

In mei 2014 ben ik mee geweest met een reis georganiseerd door Maria Galland (Maria Galland is het merk waar ik mee werk). Op deze reis ben je samen met een aantal collega’s uit Nederland en België en wordt het aangename met het leerzame gecombineerd. Het was een geweldig leuke tijd met veel inspirerende gesprekken. We hebben het in die dagen ook weer over de Beauty Award gehad. Mijn collega’s vonden dat ik me op moest geven en haalden me over. ‘Oké’ dacht ik, ‘ik ga het doen!’

Skin and Body Care - Beauty Awards 3


Inzending

Eenmaal terug van de reis heb ik het startpakket aangevraagd. Met spanning wachtte ik af tot het binnen zou komen. Nou, dat was nog niet niks die inzending. Als eerste moest ik een motivatie schrijven hoe mijn salon en vakmanschap zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast bestond de inzending uit gedetailleerde vragen over de salon, de schoonheidsspecialist, de doelgroep, communicatie en promotie en fotomateriaal. Eigenlijk vergelijkbaar met een businessplan en dat alles moest ook nog eens mooi gepresenteerd worden. Kortom, dan had ik niet in een dag geschreven. Er volgden uren en dagen denk- en schrijfwerk, overleggen met anderen, vragen aan mijn klanten enz enz. Wesley Roodink van Zonder Suiker, degene die de marketing voor Skin and Body Care doet, heeft mij ontzettend geholpen. Net als mijn zusje Chantal die zich ook veel bezig houdt met de salon en inmiddels ook werkzaam is bij Skin and Body Care. Uren en uren schrijven, lezen, nog een keer lezen, opnieuw schrijven, doorsturen, verbeteren en nog een keer verbeteren en toen was het af. Het ontwerp van de verpakking voor de inzending was ook klaar en alles ging naar de drukker. Twee dagen later kwam Wesley bij mij in de salon met het eindresultaat. Het was ontzettend leuk om te zien dat hij ook heel erg trots was. Zelf vond ik het er ook helemaal super uitzien! Opgelucht en blij! Alles nog een keer nalezen, een kus met een wens op de envelop en toen kon het op de post. Wat ontzettend spannend!


Mystery Guest

Ja, en toen was het wachten. Wachten, wachten en nog eens wachten. Uit alle inzendingen werden een aantal salons geselecteerd en deze konden een mystery guest verwachten. Bij elk telefoontje die ik kreeg dacht ik; Zou dit de mystery guest zijn? Het duurde en het duurde, maar geen mystery guest. Op 21 oktober verscheen er op de facebookpagina van de Beauty Award een bericht dat de jury met de eerste selectie bezig was. Vanaf dat moment wist ik zeker dat elk telefoontje van de mystery guest zou kunnen zijn. Dagen gingen voorbij, maar geen opvallend telefoontje. Eigenlijk had ik het niet meer verwacht en had ik me erbij neergelegd. Natuurlijk was ik wel ontzettend teleurgesteld. Ondanks dat ik al heel veel geleerd had van de deelname, had ik toch minimaal gehoopt op een mystery guest. Totdat ik op 14 november een telefoontje kreeg, of eigenlijk, ik belde een gemiste oproep terug. Tijdens het telefoongesprek dacht ik er nog niet zoveel bij, al verliep het wel een beetje anders. Op het moment dat ik ophing kreeg ik ineens het gevoel dat het de mystery guest wel eens zou kunnen zijn. We hadden een afspraak gemaakt voor een klassieke behandeling op 25 november. Ik was al een klein beetje door het dolle heen en werd toch ook wel zenuwachtig. Wat duren twaalf dagen dan ineens lang! Eindelijk was het dan zover. De spannende dag, zou ze het zijn? MAAR… ongeveer een uur van tevoren belde ze dat de afspraak verzet moest worden vanwege een zware migraine aanval. ‘Dit kan niet waar zijn!’ dacht ik. Even een teleurstelling en ook wel angst, want op 4 december werden de genomineerden bekend gemaakt. Als ze nog voor die tijd voor een behandeling moest komen werd het wel erg krap. Misschien had ik me dan toch vergist en was ze het niet. Natuurlijk probeerde ik wel een afspraak in te plannen voor 4 december en uiteindelijk werd de afspraak een week verschoven naar 2 december. Nog een week in spanning!

Daar was ze dan eindelijk, precies op tijd. Ik probeerde gewoon mezelf te zijn en gewoon te doen zoals anders, maar ik was toch wel behoorlijk zenuwachtig. Ze vroeg een aantal dingen zoals ‘Wat is nou precies een rijpere huid?’ en ‘Wat is het verschil tussen een verslapte huid en rimpels?’ Als het me nu gevraagd zou worden, zou ik daar meteen een vloeiend antwoord op kunnen geven, maar op dat moment kwam het er een beetje stotterend uit. (In mijn volgende blog ga ik antwoord geven op deze ragen). Ook was ik ineens woorden kwijt. Nu kan ik er wel om lachen, maar toen ik van haar aan het eind van de behandeling te horen kreeg dat ze toch echt de mystery guest was, dacht ik; ‘Oh nee, heb ik het nou niet verpest?’ De mystery guest heeft beoordeeld op vakkennis, service, klantvriendelijkheid en hygiëne.

Een voordeel van het lange wachten, het duurde nu nog maar twee dagen totdat de genomineerden bekend gemaakt zouden worden. In de loop van de dag zou iedereen een mail krijgen met de uitslag, wel of niet genomineerd. De nacht daarvoor voelde als de nacht voor je verjaardag toen je klein was. Je wilde zo graag slapen, zodat het snel ochtend zou zijn, maar dat lukte dan niet en je hoopte maar dat je zou krijgen wat je gevraagd had. Die ochtend, na een kort nachtje, was ik ontzettend zenuwachtig. Ik poste nog even een bericht op facebook dat het een spannende dag zou worden en beloofde mezelf dat ik nog één keer mijn mail mocht checken voordat mijn eerste behandeling zou beginnen. Ik opende mijn mailbox en mijn hart sloeg over, een bericht van de Beauty Award! Oh jeeh! Ik durfde hem gewoon niet te openen. Mijn stagiaire was erbij en zei, ‘Doe dan! Open het bericht!’ , ‘Oke, ik doe het!’.

Beste Simone,

Van harte gefeliciteerd! U bent genomineerd……… Verder kwam ik niet met lezen. Ik was helemaal door het dolle heen en sprong door de salon. Als er op dat moment iemand binnen gekomen was, moest het een heel raar gezicht zijn geweest denk ik! Ik behoorde nu toch tot de top 3 van Noord-Nederland! Wat was ik ontzettend blij!


Blijdschap

Wat er dan gebeurd is zo bijzonder. Ik kreeg telefoontjes, smsjes, mailtjes, bloemen, cadeautjes enz, enz. En het houdt niet op. Zo ontzettend veel lieve reacties van klanten. Dat is zo mooi om te lezen!

Op maandag 8 december was er een bijeenkomst voor alle genomineerden. Daar heb ik de andere twee meiden ontmoet en er was meteen een leuke klik. Gelukkig maar, geen harde strijd, maar gewoon leuke concullega’s. Er werd ons verteld dat het toch echt heel bijzonder was wat we al bereikt hadden. Dat het niveau dit jaar zeer hoog was en er per regio ruim 100 tot 200 aanmeldingen waren. Ook werd en een shot van één minuut van ons gemaakt voor een promotiefilm. Alles bij elkaar voel je je bijna alsof je meedoet aan een wedstrijd op televisie zoals The Voice Of Holland.


En nu..

Nu is het weer even rustig wat de wedstrijd betreft. Natuurlijk probeer je zoveel mogelijk promotie te maken door berichten in de krant, op facebook en nu ook mijn blog. Wat ook ontzettend leuk is. Verder is het wachten op het laatste onderdeel van de wedstrijd en misschien wel het spannendste onderdeel van de wedstrijd, namelijk het jury-interview. Dit gaat plaats vinden op 19 januari en dan krijg ik verschillende vragen over mijn inzending en het rapport van de mystery guest. Dit schijnt een heel pittig gesprek te worden en de jury gaat het ons niet gemakkelijk maken. Natuurlijk is dit ook heel logisch. Na deze gesprekken moet duidelijk worden wie nou de winnaar is, en de beste schoonheidsspecialiste van het jaar. Na dit gesprek wordt het weer wachten. Wachten en wachten tot 2 maart. Dan zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Studio 100 te Hilversum. Ik kan niet wachten!

Op 19 januari ga ik keihard mijn best doen, want ik wil zo graag op dat podium staan! Hopelijk willen jullie allemaal keihard voor mij duimen. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

Make-up herfst en winterlook 2014

SÉDUCTION EN ROUGE

Temperament, passie en zinnelijkheid – daarvoor staat de nieuwe herfst-/winterlook van Maria Galland: Séduction en rouge – verleiding in rood. Laat u zich ook bekoren door de prachtige, fascinerende rode tinten voor uw lippen en nagels en door de glanzende metallic schijn op uw oogleden.

 

526 oogschaduw baseBase fard à paupières

Laat je ogen perfect tot uiting komen

Deze heerlijke oogschaduwbasis geeft elke oogschaduw een ultieme, schitterende kleurintensiteit en verhoogt de houdbaarheid ervan. De zijdezachte textuur versmelt regelrecht met je huid,  maakt de oogleden glad en voorkomt afzetten van oogschaduw in de oogplooi. Waardevolle actieve ingrediënten voorzien de huid van vocht, verminderen rimpeltjes en verzorgen de tere huid van het ooglid.

526_base_fard_a_paupieres_offen_fr

Le rouge infini

Langhoudende lippenstift met een zijdezachte, matte finish

le rouge

 

“Rouge pur” voor zinnelijke, mooie lippen! Deze zijdezachte, romige en langhoudende lippenstift hult je lippen tot 8 uur in een prachtige, verleidelijke rode kleur. De elegante textuur glijdt zacht over de lippen en versmelt ermee. De intensieve verzorgende formule met waardevolle candilillawas en lecithine verzacht de tere huid van de lippen en geeft kleur een diepe glans, zonder drogen. Vitamine C en E beschermen tegen u-straling.

 

 

lipgloss

 

 

Gloss Extrême

Zijdezachte lipgloss voor verleidelijke mooie lippen

Deze luxueuze en intensieve lipgloss laat je lippen er extreem goed uitzien. De perfect dekkende gloss bekoort door zijn spiegelende glans en zijn rijke verzorgende eigenschappen. Hij kan makkelijk aangebracht worden en houdt de lippen aangenaam soepel. Aloë Vera vult het vochtgehalte van de tere lippen aan en beschermt tegen uitdroging.

 

Ombre Unique

Voor  een dramatische oogopslag

oogschaduw silver

Voor de glamour look van een herfstavond gaat er niets boven sensationele metallic effecten op de oogleden. De oogschaduw zorgt met zijn zijdezachte, lichte, maar tevens uitstekend dekkende satin-finish textuur voor oogschaduw goldgeraffineerde  lichteffecten, lang houdbaar en gaat niet in de oogplooi zitten.

 

 

 

le rouge vernis

Le Vernis

Ultieme kleurintensiteit voor perfect verzorgde handenle rouge vernis

Deze hoogwaardige nagellak laat je nagels stralen in de kleur die past bij jou look.
Hij is makkelijk aan te brengen, dekt uitstekend en biedt een intense, gelijkmatige kleurgeving.

 

 

 

 

 

Rode lippenstift is een klassieker en deze winter weer helemaal hot. En denk niet dat rood jou niet mooi staat. Wanneer je de juiste kleur gebruikt, wordt iedere vrouw met rode lippen een diva. Tips voor rode lippenstift:

 1. Rode lippenstift en de vorm van je lippen:
  Heb je wat smallere lippen, ga dan voor een wat lichtere tint en doe er een gloss over. Zo lijken je lippen voller.
 2. Rode lippenstift en je huidskleur:
  Stem de lippenstift op je huidskleur af. Een vuistregel is: heeft je huid een rozige ondertoon ga dan voor wat koelere kleuren, heeft je huid een meer gele ondertoon ga dan voor warme kleuren. Om de kleur van een foundation te kunnen bepalen die bij je huid past, test je op de kaaklijn. Het is heel belangrijk om de juiste kleur te gebruiken, dat maakt een enorm verschil. Gebruik bij het aanbrengen van de foundation een speciale foundationkwast. Dit zorgt ervoor dat de make-up mooi egaal wordt zonder vlekken. Poeder je foundation af met een transparante poeder om afgeven te voorkomen.
 3. Voorkom uitlopen
  Begin met een primer zodat het niet uit kan lopen. Een andere veel  tip om uitlopen te voorkomen, is om binnen de contouren van je lippen te blijven. Verder helpt het om je lippen eerst met een lippotlood te omlijnen. Matte lippenstift loopt verder minder snel uit dan vettere en glossy lippenstiften.
 4. Houd de rest van je make-up natuurlijk
  Met rode lippenstift focus je op je mond. Houd daarom de rest van je make-up heel natuurlijk. Gebruik bij rode lippenstift een lichte oogschaduw met zwarte mascara.
 5. Regelmatig checken
  Rode lippenstift vergt enig onderhoud. Check je lippen overdag regelmatig (een spiegeltje is je tas is een must) om te kijken of de kleur niet uitgelopen is of vlekken op je gezicht heeft achtergelaten (er hoeft maar een haar over je lippen te zwiepen en je hebt een streep). Matte lippenstift is gemakkelijker in het onderhoud. Dep je lippen na het aanbrengen met een tissue zodat je overtollig product verwijdert.

 

Het kost soms even wat tijd om de juiste kleur en techniek te vinden. Het is een kwestie van veel oefenen! Op Youtube kan je veel filmpjes vinden over het aanbrengen van een make-up, of volg eens een make-up workshop.

Ga er lekker mee aan de slag, ik wens jullie heel veel succes!

 

Veel liefs,

 

Simone's Blog - Simone van der Weerd

Herftsdip voorkomen? Laat je masseren

Zo voorkom je die vervroegde herfstdepressie
Baal jij er ook zo van dat het ’s ochtends niet meer licht is als je opstaat en de avonden korter zijn? En voel je al een beetje die herfstdip opkomen?? Een massage  kan je helpen dit te verminderen. Endorfine is het “geluksstofje” dat ons lichaam aanmaakt. Dit geeft een fantastisch gevoel.  Dit gevoel kun je krijgen als je lang en flink sport en je lichaam veel endorfine door je lijf laat gieren. Naast sporten zijn er meer manieren om dit gelukstofje aan te maken. Eén van die manieren is MASSAGE! Je lichaam maakt namelijk bij aanraking en door het masseren van spieren endorfine aan.

Waarom zijn massages goed voor je?

chantalmassage3

Afvoeren van afvalstoffen en een betere doorbloeding
Is je lichaam stijf of heb je last van spierpijn? Uit onderzoek is gebleken dat een massage helpt om de stijfheid uit je spieren te verdrijven. Door massage worden afvalstoffen sneller uit je lichaam verwijderd waardoor genezingsprocessen versneld worden. Daarnaast verbetert  een stevige massage je doorbloeding. De verhoogde bloedcirculatie versnelt de toevoer van voedingstoffen naar beschadigde spieren. Het weefsel wordt hierdoor elastischer waardoor spieren zich weer vrijer kunnen bewegen. Dit geeft je herstel een boost en maakt je spieren minder pijnlijk.

Onderhoud van je lichaam
Verbetert je immuunsysteem. Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van schadelijke stoffen van buitenaf, oftewel ze zorgen voor het goed functioneren van het immuunsysteem.

chantalmassageMoment van ontspanning
Een massage is de tijd om op te laden, even tijd voor jezelf. Het helpt op verschillende manieren die samen een gevoel van fysiek en mentaal welzijn creëren. Ook werkt het heel goed tegen stress, omdat de uitgifte van hormonen verminderen (cortisol en adrenaline) die betrokken zijn  bij stress en paniek.

Mooi
Naast ontspannen wordt je ook mooier van massage. Door de dieptewerking van massage worden allerlei organen gestimuleerd en wordt je energieker, dit straal je uit. Daarnaast gaan de vetklieren oa in je gezicht beter werken en die zal leiden tot een betere bloedtoevoer. De welbekende roze huid ontstaat op deze manier. Tenslotte kan een goede massage de aanmaak van cellulitis vertragen.

 

Het is voor ons, als we een massage hebben gegeven bij Skin and Body Care, elke keer weer mooi om te zien wat het met mensen doet. Ze gaan weer heel anders weg, dan dat ze zijn binnen gekomen. Het is geweldig om te merken dat tijdens de massage iemand helemaal ontspant, dat voel je onder je handen gebeuren. Vaak komt iemand ook nog druk pratend binnen, maar na een paar minuten komt de rust.

Herken jij dit gevoel ook na een massage?

Heb je vragen over dit artikel, mail dan naar simone@skinandbodycare.nl

Veel liefs,

Simone's Blog - Simone van der Weerd

Waarom is je huid reinigen nou zo belangrijk?

 

In mijn eerste artikel wil ik jullie graag uitleggen waarom de huid reinigen zo belangrijk is. Waarom dit onderwerp als eerst??  Omdat dit regelmatig in het “vergeet” of “te veel gedoe” hoekje geschoven wordt. Het is toch echt de eerste stap van goede huidverzorging.

Herken je dit? Lees dan snel verder.. ik ga je helpen!
Herken je dit niet? Dan ben je al heel goed met je huidverzorging bezig! Ik ben trots op je.


 

Is het nou echt nodig om elke ochtend en avond je huid te reinigen?? Ja Echt!!
En ja, ook als je een avond uit bent geweest en ja, ook als je in de ochtend heel veel haast hebt. Het hoeft echt niet veel tijd te kosten.

Maar waarom??
Een goede reiniging zorgt ervoor dat alle producten die je daarna gebruikt beter opgenomen worden. Doe je dat niet dan blijft het op de huid liggen en doet het weinig tot niets. Zo worden de producten die je daarna aanbrengt erg duur als ze niet kunnen doen wat ze moeten doen!

Ochtendreiniging:
In de nacht produceert je huid afvalstoffen en huidvetten. Dit kan je alleen met water niet verwijderen. (Denk aan afwassen zonder afwasmiddel)

Avondreiniging:
Dit is niet alleen noodzakelijk om make-up te verwijderen , ook als je geen make-up draagt zit er vuil op je huid. Denk hierbij aan uitlaatgassen, stof van binnen en buiten  en afvalstoffen die je huid zelf aanmaakt.

EEN GOEDE REINIGING ZORGT ERVOOR DAT DE HUID MINDER SNEL VEROUDERD!


 

Maar hoe ziet een goede reiniging er nu uit?

Stap 1:

Verwijder je oogmake-up met een speciale oogmake-up remover. Waarom speciale oogmake-up remover?
– PH waarde is gelijk aan oogvocht;
– verwijdert op een zachte manier de make-up;
– verstopt de traanbuisjes niet.

Stap 2:

Normale huid: reinigingsmilk
Droge gevoelige huid: reinigingscrème
Vette huid: reinigingsgel

Masseer de huid in met het juiste product en lauw water. LET OP NIET OP EEN WATJE! Gebruik je een watje dan blijft het vuil op de huid liggen en verplaats je het alleen maar. Verwijder het product met een washandje of gastendoekje. Dit zorgt niet alleen voor een grondige reiniging, maar ook voor een heerlijk aangenaam en ontspannen gevoel.

Stap 3:

Deze stap doe je 3x per week met een peeling, aangepast op jouw huidtype. Heb je een gevoelige huid gebruik dan een peeling zonder korrel op basis van enzymen.

Breng een peeling aan, eerst op de plekken waar de huid het meeste kan hebben. Dus voorhoofd, neus en kin. Masseer even in en met het overgebleven product de rest van je gezicht. Heb je weinig tijd, zet je peeling dan onder de douche neer en peel je huid tijdens het douchen!

Een peeling werkt preventief tegen huidveroudering. Het stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden en producten dus beter opgenomen kunnen worden.

Stap 4:

Breng een lotion aan, ook weer aangepast aan je huidtype. Een lotion is niet bedoeld om de laatste restjes te verwijderen! Dit wordt vaak gedacht, maar dat is niet zo. Een lotion gebruiken is heel belangrijk en mag echt niet ontbreken! De lotion zorgt ervoor dat de PH-waarde van de huid weer herstelt en het vochtgehalte weer op peil wordt gebracht. Water heb je nodig om je gezicht te reinigen, maar droogt ook je huid uit door de kalkdeeltjes die in het water zitten (daarom trekkerige huid na het douchen) dus lotion!

 

EN KLAAR! Eigenlijk ben je in een paar minuten klaar. Probeer het een week,  je bent er zo aan gewend en kan niet meer zonder!

Graag hoor ik van jullie hoe het met de reiniging gaat. Heb je vragen, mail dan naar simone@skinandbodycare.nl

Liefs en heel veel succes!

 

disclaimer