Simone's
Blog

Mijn passie voor huidverzorging is al op jonge leeftijd ontstaan. Als klein meisje ging ik vaak mee met mijn moeder naar de schoonheidsspecialiste. Hier zag ik hoe zij met veel zorg en aandacht geholpen werd. Dit inspireerde mij en zorgde voor het opzetten van een eigen salon.

Sinds 2001 ben ik gediplomeerd schoonheidsspecialiste en in 2006 kwam mijn grote droom uit. De deuren van Skin and Body Care, erkend Anbos bedrijf, werden geopend. Het begon aan de Paslaan in Apeldoorn maar al snel werd mijn behandelruimte te klein. In 2008 verhuisde Skin and Body care naar de Zwolseweg in Apeldoorn. Daar werd ook de huisstijl veranderd en werd het plaatje helemaal compleet.

Goede Huidverzorging veel gedoe? Helemaal niet met deze beauty tips!

In de salon krijg ik nog vaak te horen dat het verzorgen van je huid zoveel gedoe is. Dit vind ik jammer, want een goede huidverzorging zorgt ervoor dat je er fris en stralend uitziet. Dat willen we natuurlijk graag! Daarnaast kan het zo zijn dat door het niet gebruiken van een product een ander product dat je wel gebruikt minder goed tot zijn recht komt, zoals een nachtcrème aanbrengen zonder het gezicht gereinigd te hebben. Daarom geef ik jullie een aantal tips om het wat makkelijker te maken.

– Gebruik in de ochtend een reinigend masker, bijvoorbeeld Masque Souple 2 van Maria Galland. Het masker breng je aan op de “vieze” huid. Je doet tussendoor even iets anders zoals bijvoorbeeld brood smeren, aankleden of tanden poetsen, en na een paar minuutjes verwijder je het masker met een washandje en je huid is stralend schoon. Douche je altijd in de ochtend? Onder de douche een reinigingsgel werkt ook heel makkelijk en snel.

– s ‘Avonds je gezicht reinigen is ook in een paar tellen gedaan. Gebruik hiervoor een milk die bij jouw huidtype past. Verdeel deze met je handen over je gezicht, masseer licht in en verwijder het met een lauw washandje of gastendoekje. De warmte van de doek geeft meteen een heerlijk ontspannen gevoel en werkt snel en makkelijk. Laat je je make-up  zitten tijdens het slapen gaan? Women’sHealth heeft hier een mooi stukje over geschreven http://www.womenshealthmag.nl/Beauty/Dit-gebeurt-er-als-je-met-make-up-op-slaapt Nooit meer doen!

– Een lotion wordt regelmatig overgeslagen. Vaak omdat je niet weet waarom je het eigenlijk moet gebruiken. Ik heb hier al eerder over geschreven in mijn artikel over een goede reiniging, maar voor degene die dat nog niet gelezen hebben leg ik het nog even uit. Een lotion is namelijk ONMISBAAR in je huidverzorging. Het zorgt ervoor dat je vochtgehalte weer op peil gebracht wordt en herstelt de PH-waarde ( zuurgraad van de huid ) na de reiniging. Gebruik je geen lotion dan komt je verzorging daarna veel minder tot zijn recht en is deze eerst bezig met het herstellen van de huid.

– Gedoe met watjes? Gebruik een gel lotion die je met je handen kunt aanbrengen. Dit is ook erg prettig voor een gevoelige huid.

– Een peeling  zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor werkt het preventief tegen huidveroudering. Ook zorgt een peeling ervoor dat je andere producten beter opgenomen worden. Wanneer je de peeling onder de douche zet is het heel makkelijk om te gebruiken en vergeet je het niet. Hoe vaak? Minimaal twee keer in de week. Laat je wel goed adviseren welke peeling bij jouw huidtype past. Heb je een normale of wat grove huid, gebruik dan een peeling met een fijne korrel, bijvoorbeeld doux gommant 41 van Maria Galland. Bij een gevoelige en/of droge huid gebruik je een peeling zonder korrel op basis van enzymen, bijvoorbeeld gommage doux 66 van Maria Galland. Hier wordt je huid ook weer sterker van!

– Om je huid een extra boost te geven is het goed om één keer in de week een verzorgend masker te gebruiken. Dit lijkt veel werk, maar er zijn heel veel momenten wanneer je dat kan doen zonder dat het veel tijd kost. Een aantal momenten zijn; tijdens het uitkleden wanneer je onder de douche gaat, laat het een paar minuten zitten en spoel het dan af, tijden een heerlijk ontspannen bad, op de bank bij het tv kijken, tijdens het strijken enz. enz. Er zijn tegenwoordig prachtige maskers die niet hard worden of er groen of spierwit uitzien. Je hoeft dan dus ook niet bang te zijn dat je buurman of buurvrouw je ziet. Een crèmemasker laat je huid hooguit wat meer glimmen. Een aantal maskers van Maria Galland zijn: Masque Foid Hydratant 92, zorgt voor verkoelen en hydrateren.
Masque Présieux 131, voor een gestreste en vermoeide huid.
Masque Caviar 81, voedt en hydrateert, versterkt je huid en maakt de huid glad.
Naast het geven van een extra boost met een masker kan je ook een concentraat onder je nachtcrème doen. Er zijn verschillende concentraten van Maria Galland waar je heel gericht mee kan werken. Het is 20 keer sterker dan een serum en is als kuur te gebruiken.

– Natuurlijk moeten we ook onze dag- en nachtverzorging niet vergeten. Zet je dagcrème, nachtcrème, serum en oogcrème op een zichtbare plek en niet achter een deurtje. Zo kan je het nooit vergeten!

Alles nog even kort op een rijtje:
– Gebruik een ochtendmasker of reinigingsgel voor onder de douche;
– Reinig je gezicht in de avond met milk en een washandje of gastendoekje met lauw water;
– Breng een lotion aan met je handen; – Gebruik een peeling onder de douche minimaal twee keer per week;
– Eens per week een masker tijdens het strijken, stofzuigen, voordat je onder de douche gaat, in bad of voor de tv;
– Eens in de twee maanden een kuur met concentraat onder je nachtcrème;
– Dagcrème, nachtcrème, serum en oogcrème op een zichtbare plek.

Met deze tips wordt je huidverzorging heel makkelijk en snel! Moeite met het uitkiezen van het juiste product? Hieronder een aantal voorbeelden. Ik wens jullie heel veel succes!

 

blog BT 2      MASQUE SOUPLE 2 € 47,00 Reinigend ochtend masker

blog BT 60           GEL DÉMAQUILLANTE FRAICHEUR € 25,00 Reinigingsgel
blog BT 61                  LAIT DÉMAQUILLANT DOUCER € 25,00 Reinigingsmilk voor ieder huidtype

 

Blog BT 41             DOUX GOMMANT VISAGE € 25,00 Milde peeling met een fijne korrel

Blog BT 64                 LOTION SOYEUSE € 27,50 Gel lotion

blog BT 81              NANO-MASQUE CAVIAR 81  € 83,00 Masker voor voeden, verzorgen, hydrateren en glad maken

blog BT 92                        MASQUE FROID HYDRATANT 92 € 48,00 Masker voor hydrateren en verkoelen

blog BT 131               MASQUE PRÉCIEUSE 131 € 51,00 Masker voor anti-stress en anti-aging effect

 

blog BT essence2

LES ESSENCES à € 12,50 kuur van 4 concentraten € 37,50

-->
disclaimer