Simone's
Blog

Mijn passie voor huidverzorging is al op jonge leeftijd ontstaan. Als klein meisje ging ik vaak mee met mijn moeder naar de schoonheidsspecialiste. Hier zag ik hoe zij met veel zorg en aandacht geholpen werd. Dit inspireerde mij en zorgde voor het opzetten van een eigen salon.

Sinds 2001 ben ik gediplomeerd schoonheidsspecialiste en in 2006 kwam mijn grote droom uit. De deuren van Skin and Body Care, erkend Anbos bedrijf, werden geopend. Het begon aan de Paslaan in Apeldoorn maar al snel werd mijn behandelruimte te klein. In 2008 verhuisde Skin and Body care naar de Zwolseweg in Apeldoorn. Daar werd ook de huisstijl veranderd en werd het plaatje helemaal compleet.

Herftsdip voorkomen? Laat je masseren

Zo voorkom je die vervroegde herfstdepressie
Baal jij er ook zo van dat het ’s ochtends niet meer licht is als je opstaat en de avonden korter zijn? En voel je al een beetje die herfstdip opkomen?? Een massage  kan je helpen dit te verminderen. Endorfine is het “geluksstofje” dat ons lichaam aanmaakt. Dit geeft een fantastisch gevoel.  Dit gevoel kun je krijgen als je lang en flink sport en je lichaam veel endorfine door je lijf laat gieren. Naast sporten zijn er meer manieren om dit gelukstofje aan te maken. Eén van die manieren is MASSAGE! Je lichaam maakt namelijk bij aanraking en door het masseren van spieren endorfine aan.

Waarom zijn massages goed voor je?

chantalmassage3

Afvoeren van afvalstoffen en een betere doorbloeding
Is je lichaam stijf of heb je last van spierpijn? Uit onderzoek is gebleken dat een massage helpt om de stijfheid uit je spieren te verdrijven. Door massage worden afvalstoffen sneller uit je lichaam verwijderd waardoor genezingsprocessen versneld worden. Daarnaast verbetert  een stevige massage je doorbloeding. De verhoogde bloedcirculatie versnelt de toevoer van voedingstoffen naar beschadigde spieren. Het weefsel wordt hierdoor elastischer waardoor spieren zich weer vrijer kunnen bewegen. Dit geeft je herstel een boost en maakt je spieren minder pijnlijk.

Onderhoud van je lichaam
Verbetert je immuunsysteem. Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van schadelijke stoffen van buitenaf, oftewel ze zorgen voor het goed functioneren van het immuunsysteem.

chantalmassageMoment van ontspanning
Een massage is de tijd om op te laden, even tijd voor jezelf. Het helpt op verschillende manieren die samen een gevoel van fysiek en mentaal welzijn creëren. Ook werkt het heel goed tegen stress, omdat de uitgifte van hormonen verminderen (cortisol en adrenaline) die betrokken zijn  bij stress en paniek.

Mooi
Naast ontspannen wordt je ook mooier van massage. Door de dieptewerking van massage worden allerlei organen gestimuleerd en wordt je energieker, dit straal je uit. Daarnaast gaan de vetklieren oa in je gezicht beter werken en die zal leiden tot een betere bloedtoevoer. De welbekende roze huid ontstaat op deze manier. Tenslotte kan een goede massage de aanmaak van cellulitis vertragen.

 

Het is voor ons, als we een massage hebben gegeven bij Skin and Body Care, elke keer weer mooi om te zien wat het met mensen doet. Ze gaan weer heel anders weg, dan dat ze zijn binnen gekomen. Het is geweldig om te merken dat tijdens de massage iemand helemaal ontspant, dat voel je onder je handen gebeuren. Vaak komt iemand ook nog druk pratend binnen, maar na een paar minuten komt de rust.

Herken jij dit gevoel ook na een massage?

Heb je vragen over dit artikel, mail dan naar simone@skinandbodycare.nl

Veel liefs,

Simone's Blog - Simone van der Weerd

-->
disclaimer