Simone's
Blog

Mijn passie voor huidverzorging is al op jonge leeftijd ontstaan. Als klein meisje ging ik vaak mee met mijn moeder naar de schoonheidsspecialiste. Hier zag ik hoe zij met veel zorg en aandacht geholpen werd. Dit inspireerde mij en zorgde voor het opzetten van een eigen salon.

Sinds 2001 ben ik gediplomeerd schoonheidsspecialiste en in 2006 kwam mijn grote droom uit. De deuren van Skin and Body Care, erkend Anbos bedrijf, werden geopend. Het begon aan de Paslaan in Apeldoorn maar al snel werd mijn behandelruimte te klein. In 2008 verhuisde Skin and Body care naar de Zwolseweg in Apeldoorn. Daar werd ook de huisstijl veranderd en werd het plaatje helemaal compleet.

Nominatie Beauty Awards Regio Noord Nederland 2015

Trots
Ontzettend trots en blij wil ik jullie vertellen dat ik genomineerd ben voor schoonheidsspecialiste van het jaar 2015 voor de regio Noord-Nederland ( Friesland, Groningen, Drenthe, Overijsel en Gelderland).

Graag wil ik jullie hier meer over vertellen.

De Beauty Award is een onafhankelijke wedstrijd georganiseerd door vakmagazine KOSMETIEK en Beauty Trade Professionals. Het doel is om de schoonheidsbranche in Nederland verder te upgraden. Naast het professionele vakmanschap, is de zakelijke en commerciële kant van het vak erg belangrijk.

Het avontuur begon ongeveer twee jaar geleden. Op uitnodiging van Maria Galland mocht ik bij de prijsuitreiking van de Beauty Award zijn. Het was een geweldige avond in studio 100 met een prachtige show, heerlijk eten, iedereen mooi gekleed en natuurlijk de prijsuitreiking. Per regio werden de prijzen verdeeld en verschenen de schoonheidsspecialistes op het podium.

Skin and Body Care - Beauty Awards 1

Op dat moment begon er iets te kriebelen bij mij. ‘Daar wil ik ook staan’ dacht ik. ‘Dat zou toch geweldig zijn als ik dat ook zou kunnen bereiken!’ Maar ja, als je bij de beste van Nederland wil horen moet alles wel kloppen, je moet uitblinken in je vak en je onderscheiden van andere salons. Zelf wilde ik nog wel het één en ander verbeteren om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.

Skin and Body Care - Beauty Awards 2


Ontwikkeling

Natuurlijk had ik al wel een enorme groei doorgemaakt. Met de salon ben ik klein begonnen aan de Paslaan in Apeldoorn. Daar huurde ik een salonkamer bij een bedrijf in. Mijn klantenbestand begon te groeien en na twee jaar had ik al heel wat opgebouwd. Met de salon verhuisde ik naar een pand aan de Zwolseweg in Apeldoorn waar ik een complete salon kreeg met twee behandelkamers en een mooie ontvangstruimte, helemaal voor mij alleen. Eenmaal daar gevestigd groeide de salon sneller. Niet alleen het klantenbestand groeide, maar ook het aanbod aan behandelingen werd uitgebreid.

Toch was dat voor mijn gevoel nog niet genoeg om deel te nemen aan de Beauty Award. Mijn eigen kennis wilde ik ook nog verbreden en heb daarom verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van ondernemen en vakmanschap. Dit waren opleidingen als productkennis, personal brandig, ondernemen, dermatologie en verschillende massages en huid verbeterende behandelingen. Ook werd de uitstraling van de salon aangepakt. De huisstijl werd veranderd, een compleet nieuwe website en een verbouwing van de salon zorgden voor het complete plaatje wat ik in mijn hoofd had.

Een enorme groei die ook wat met mij als persoon heeft gedaan. Het vak schoonheidsspecialiste wordt nog vaak gezien als een niet serieus vak. Regelmatig kreeg ik te horen; ‘Je bent de hele dag alleen een beetje met crèmpjes en maskertjes aan het smeren en gezellig kletsen.’ of ‘Hoe gaat het nu met je salonnetje?’ en ‘Wat heerlijk, je kan gewoon lekker zelf je dag indelen en vrij nemen wanneer je maar wil’. Nee je wordt niet altijd serieus genomen. Maar ik zei zelf ook ‘Mijn werk is mijn hobby, dat is heerlijk’. Op een gegeven moment ging de knop om en dacht ik, ‘Nee, ik ben niet aan het hobbyen. Ik doe mijn werk met veel plezier en passie, maar ik ben een vakvrouw en ondernemer en absoluut geen hobby aan het uitoefenen’. Hierdoor kwam ik ook weer een stapje dichterbij de Beauty Award.

In mei 2014 ben ik mee geweest met een reis georganiseerd door Maria Galland (Maria Galland is het merk waar ik mee werk). Op deze reis ben je samen met een aantal collega’s uit Nederland en België en wordt het aangename met het leerzame gecombineerd. Het was een geweldig leuke tijd met veel inspirerende gesprekken. We hebben het in die dagen ook weer over de Beauty Award gehad. Mijn collega’s vonden dat ik me op moest geven en haalden me over. ‘Oké’ dacht ik, ‘ik ga het doen!’

Skin and Body Care - Beauty Awards 3


Inzending

Eenmaal terug van de reis heb ik het startpakket aangevraagd. Met spanning wachtte ik af tot het binnen zou komen. Nou, dat was nog niet niks die inzending. Als eerste moest ik een motivatie schrijven hoe mijn salon en vakmanschap zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast bestond de inzending uit gedetailleerde vragen over de salon, de schoonheidsspecialist, de doelgroep, communicatie en promotie en fotomateriaal. Eigenlijk vergelijkbaar met een businessplan en dat alles moest ook nog eens mooi gepresenteerd worden. Kortom, dan had ik niet in een dag geschreven. Er volgden uren en dagen denk- en schrijfwerk, overleggen met anderen, vragen aan mijn klanten enz enz. Wesley Roodink van Zonder Suiker, degene die de marketing voor Skin and Body Care doet, heeft mij ontzettend geholpen. Net als mijn zusje Chantal die zich ook veel bezig houdt met de salon en inmiddels ook werkzaam is bij Skin and Body Care. Uren en uren schrijven, lezen, nog een keer lezen, opnieuw schrijven, doorsturen, verbeteren en nog een keer verbeteren en toen was het af. Het ontwerp van de verpakking voor de inzending was ook klaar en alles ging naar de drukker. Twee dagen later kwam Wesley bij mij in de salon met het eindresultaat. Het was ontzettend leuk om te zien dat hij ook heel erg trots was. Zelf vond ik het er ook helemaal super uitzien! Opgelucht en blij! Alles nog een keer nalezen, een kus met een wens op de envelop en toen kon het op de post. Wat ontzettend spannend!


Mystery Guest

Ja, en toen was het wachten. Wachten, wachten en nog eens wachten. Uit alle inzendingen werden een aantal salons geselecteerd en deze konden een mystery guest verwachten. Bij elk telefoontje die ik kreeg dacht ik; Zou dit de mystery guest zijn? Het duurde en het duurde, maar geen mystery guest. Op 21 oktober verscheen er op de facebookpagina van de Beauty Award een bericht dat de jury met de eerste selectie bezig was. Vanaf dat moment wist ik zeker dat elk telefoontje van de mystery guest zou kunnen zijn. Dagen gingen voorbij, maar geen opvallend telefoontje. Eigenlijk had ik het niet meer verwacht en had ik me erbij neergelegd. Natuurlijk was ik wel ontzettend teleurgesteld. Ondanks dat ik al heel veel geleerd had van de deelname, had ik toch minimaal gehoopt op een mystery guest. Totdat ik op 14 november een telefoontje kreeg, of eigenlijk, ik belde een gemiste oproep terug. Tijdens het telefoongesprek dacht ik er nog niet zoveel bij, al verliep het wel een beetje anders. Op het moment dat ik ophing kreeg ik ineens het gevoel dat het de mystery guest wel eens zou kunnen zijn. We hadden een afspraak gemaakt voor een klassieke behandeling op 25 november. Ik was al een klein beetje door het dolle heen en werd toch ook wel zenuwachtig. Wat duren twaalf dagen dan ineens lang! Eindelijk was het dan zover. De spannende dag, zou ze het zijn? MAAR… ongeveer een uur van tevoren belde ze dat de afspraak verzet moest worden vanwege een zware migraine aanval. ‘Dit kan niet waar zijn!’ dacht ik. Even een teleurstelling en ook wel angst, want op 4 december werden de genomineerden bekend gemaakt. Als ze nog voor die tijd voor een behandeling moest komen werd het wel erg krap. Misschien had ik me dan toch vergist en was ze het niet. Natuurlijk probeerde ik wel een afspraak in te plannen voor 4 december en uiteindelijk werd de afspraak een week verschoven naar 2 december. Nog een week in spanning!

Daar was ze dan eindelijk, precies op tijd. Ik probeerde gewoon mezelf te zijn en gewoon te doen zoals anders, maar ik was toch wel behoorlijk zenuwachtig. Ze vroeg een aantal dingen zoals ‘Wat is nou precies een rijpere huid?’ en ‘Wat is het verschil tussen een verslapte huid en rimpels?’ Als het me nu gevraagd zou worden, zou ik daar meteen een vloeiend antwoord op kunnen geven, maar op dat moment kwam het er een beetje stotterend uit. (In mijn volgende blog ga ik antwoord geven op deze ragen). Ook was ik ineens woorden kwijt. Nu kan ik er wel om lachen, maar toen ik van haar aan het eind van de behandeling te horen kreeg dat ze toch echt de mystery guest was, dacht ik; ‘Oh nee, heb ik het nou niet verpest?’ De mystery guest heeft beoordeeld op vakkennis, service, klantvriendelijkheid en hygiëne.

Een voordeel van het lange wachten, het duurde nu nog maar twee dagen totdat de genomineerden bekend gemaakt zouden worden. In de loop van de dag zou iedereen een mail krijgen met de uitslag, wel of niet genomineerd. De nacht daarvoor voelde als de nacht voor je verjaardag toen je klein was. Je wilde zo graag slapen, zodat het snel ochtend zou zijn, maar dat lukte dan niet en je hoopte maar dat je zou krijgen wat je gevraagd had. Die ochtend, na een kort nachtje, was ik ontzettend zenuwachtig. Ik poste nog even een bericht op facebook dat het een spannende dag zou worden en beloofde mezelf dat ik nog één keer mijn mail mocht checken voordat mijn eerste behandeling zou beginnen. Ik opende mijn mailbox en mijn hart sloeg over, een bericht van de Beauty Award! Oh jeeh! Ik durfde hem gewoon niet te openen. Mijn stagiaire was erbij en zei, ‘Doe dan! Open het bericht!’ , ‘Oke, ik doe het!’.

Beste Simone,

Van harte gefeliciteerd! U bent genomineerd……… Verder kwam ik niet met lezen. Ik was helemaal door het dolle heen en sprong door de salon. Als er op dat moment iemand binnen gekomen was, moest het een heel raar gezicht zijn geweest denk ik! Ik behoorde nu toch tot de top 3 van Noord-Nederland! Wat was ik ontzettend blij!


Blijdschap

Wat er dan gebeurd is zo bijzonder. Ik kreeg telefoontjes, smsjes, mailtjes, bloemen, cadeautjes enz, enz. En het houdt niet op. Zo ontzettend veel lieve reacties van klanten. Dat is zo mooi om te lezen!

Op maandag 8 december was er een bijeenkomst voor alle genomineerden. Daar heb ik de andere twee meiden ontmoet en er was meteen een leuke klik. Gelukkig maar, geen harde strijd, maar gewoon leuke concullega’s. Er werd ons verteld dat het toch echt heel bijzonder was wat we al bereikt hadden. Dat het niveau dit jaar zeer hoog was en er per regio ruim 100 tot 200 aanmeldingen waren. Ook werd en een shot van één minuut van ons gemaakt voor een promotiefilm. Alles bij elkaar voel je je bijna alsof je meedoet aan een wedstrijd op televisie zoals The Voice Of Holland.


En nu..

Nu is het weer even rustig wat de wedstrijd betreft. Natuurlijk probeer je zoveel mogelijk promotie te maken door berichten in de krant, op facebook en nu ook mijn blog. Wat ook ontzettend leuk is. Verder is het wachten op het laatste onderdeel van de wedstrijd en misschien wel het spannendste onderdeel van de wedstrijd, namelijk het jury-interview. Dit gaat plaats vinden op 19 januari en dan krijg ik verschillende vragen over mijn inzending en het rapport van de mystery guest. Dit schijnt een heel pittig gesprek te worden en de jury gaat het ons niet gemakkelijk maken. Natuurlijk is dit ook heel logisch. Na deze gesprekken moet duidelijk worden wie nou de winnaar is, en de beste schoonheidsspecialiste van het jaar. Na dit gesprek wordt het weer wachten. Wachten en wachten tot 2 maart. Dan zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Studio 100 te Hilversum. Ik kan niet wachten!

Op 19 januari ga ik keihard mijn best doen, want ik wil zo graag op dat podium staan! Hopelijk willen jullie allemaal keihard voor mij duimen. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

-->
disclaimer