Simone's
Blog

Mijn passie voor huidverzorging is al op jonge leeftijd ontstaan. Als klein meisje ging ik vaak mee met mijn moeder naar de schoonheidsspecialiste. Hier zag ik hoe zij met veel zorg en aandacht geholpen werd. Dit inspireerde mij en zorgde voor het opzetten van een eigen salon.

Sinds 2001 ben ik gediplomeerd schoonheidsspecialiste en in 2006 kwam mijn grote droom uit. De deuren van Skin and Body Care, erkend Anbos bedrijf, werden geopend. Het begon aan de Paslaan in Apeldoorn maar al snel werd mijn behandelruimte te klein. In 2008 verhuisde Skin and Body care naar de Zwolseweg in Apeldoorn. Daar werd ook de huisstijl veranderd en werd het plaatje helemaal compleet.

Waarom is je huid reinigen nou zo belangrijk?

 

In mijn eerste artikel wil ik jullie graag uitleggen waarom de huid reinigen zo belangrijk is. Waarom dit onderwerp als eerst??  Omdat dit regelmatig in het “vergeet” of “te veel gedoe” hoekje geschoven wordt. Het is toch echt de eerste stap van goede huidverzorging.

Herken je dit? Lees dan snel verder.. ik ga je helpen!
Herken je dit niet? Dan ben je al heel goed met je huidverzorging bezig! Ik ben trots op je.


 

Is het nou echt nodig om elke ochtend en avond je huid te reinigen?? Ja Echt!!
En ja, ook als je een avond uit bent geweest en ja, ook als je in de ochtend heel veel haast hebt. Het hoeft echt niet veel tijd te kosten.

Maar waarom??
Een goede reiniging zorgt ervoor dat alle producten die je daarna gebruikt beter opgenomen worden. Doe je dat niet dan blijft het op de huid liggen en doet het weinig tot niets. Zo worden de producten die je daarna aanbrengt erg duur als ze niet kunnen doen wat ze moeten doen!

Ochtendreiniging:
In de nacht produceert je huid afvalstoffen en huidvetten. Dit kan je alleen met water niet verwijderen. (Denk aan afwassen zonder afwasmiddel)

Avondreiniging:
Dit is niet alleen noodzakelijk om make-up te verwijderen , ook als je geen make-up draagt zit er vuil op je huid. Denk hierbij aan uitlaatgassen, stof van binnen en buiten  en afvalstoffen die je huid zelf aanmaakt.

EEN GOEDE REINIGING ZORGT ERVOOR DAT DE HUID MINDER SNEL VEROUDERD!


 

Maar hoe ziet een goede reiniging er nu uit?

Stap 1:

Verwijder je oogmake-up met een speciale oogmake-up remover. Waarom speciale oogmake-up remover?
– PH waarde is gelijk aan oogvocht;
– verwijdert op een zachte manier de make-up;
– verstopt de traanbuisjes niet.

Stap 2:

Normale huid: reinigingsmilk
Droge gevoelige huid: reinigingscrème
Vette huid: reinigingsgel

Masseer de huid in met het juiste product en lauw water. LET OP NIET OP EEN WATJE! Gebruik je een watje dan blijft het vuil op de huid liggen en verplaats je het alleen maar. Verwijder het product met een washandje of gastendoekje. Dit zorgt niet alleen voor een grondige reiniging, maar ook voor een heerlijk aangenaam en ontspannen gevoel.

Stap 3:

Deze stap doe je 3x per week met een peeling, aangepast op jouw huidtype. Heb je een gevoelige huid gebruik dan een peeling zonder korrel op basis van enzymen.

Breng een peeling aan, eerst op de plekken waar de huid het meeste kan hebben. Dus voorhoofd, neus en kin. Masseer even in en met het overgebleven product de rest van je gezicht. Heb je weinig tijd, zet je peeling dan onder de douche neer en peel je huid tijdens het douchen!

Een peeling werkt preventief tegen huidveroudering. Het stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden en producten dus beter opgenomen kunnen worden.

Stap 4:

Breng een lotion aan, ook weer aangepast aan je huidtype. Een lotion is niet bedoeld om de laatste restjes te verwijderen! Dit wordt vaak gedacht, maar dat is niet zo. Een lotion gebruiken is heel belangrijk en mag echt niet ontbreken! De lotion zorgt ervoor dat de PH-waarde van de huid weer herstelt en het vochtgehalte weer op peil wordt gebracht. Water heb je nodig om je gezicht te reinigen, maar droogt ook je huid uit door de kalkdeeltjes die in het water zitten (daarom trekkerige huid na het douchen) dus lotion!

 

EN KLAAR! Eigenlijk ben je in een paar minuten klaar. Probeer het een week,  je bent er zo aan gewend en kan niet meer zonder!

Graag hoor ik van jullie hoe het met de reiniging gaat. Heb je vragen, mail dan naar simone@skinandbodycare.nl

Liefs en heel veel succes!

 

-->
disclaimer